Osmeh je ono što prvo primetimo na licu. Da li je pravilan, koliko su zubi svetli, da li ima razmaka ili pak polomljenih zuba. Ako imate bilo koji od navedenih problema, tu smo da ih rešimo.

U domen estetske stomatologije spadaju:

  • Izbeljivanje zuba
  • Bezmetalne krunice
  • Kompozitni i keramički viniri
  • Zubni nakit.

Izbeljivanjem možete dobiti nekoliko nijansi svetlije zube. Na boju zuba utiče mnogo faktora kao što su genetika, higijena, životne navike…

Mi nudimo dve mogućnosti izbeljivanja:

  • ordinacijsko
  • kućno izbeljivanje.

Kod ordinacijskog izbeljivanja pacijent odmah nakon tretmana dobija željeni rezultat. Proces počinje nanošenjem zaštite za desni, a zatim se nanosi i sam gel za izbeljivanje na prednje površine zuba. Lampa koja se koristi u daljem postupku služi da se proces uradi brže i efikasnije. Preporučuje se maksimalno do 3 seanse od po 20 minuta za bezbedan i efikasan tretman.

 

Kod kućnog izbeljivanja uzimaju se otisci zuba po kojima se izrađuju meke folije. U foliju se unose kapi gela za izbeljivanje, a folija se potom stavlja na zube. Proces se ponavlja 5 do 8 noći, u zavisnosti od nijanse koju pacijent želi da postigne.

 

 


Bezmetalne krunice
nam daju mogućnost da oštećenom zubu vratimo stari izgled, ili pak vratimo novi, idealniji. Postoji mogućnost izrade keramičkih krunica i punih cirkonijumskih krunica.

Viniri mogu biti keramički i kompozitni. Oni predstavljaju ljuspice koje se lepe na prednju površinu zuba. Koriste se kada pacijent nije zadovoljan bojom i/ili oblikom zuba, razmakom između zuba, kao i kada postoje vidljivi tragovi trošenja zuba. Najčešći izbor materijala od koga se izrađuju je keramika jer je dovoljno čvrsta i postojana, a daje potpuno prirodan izgled zubima.

Razlika između vinira i keramičke krunice je u tome sto se za vinir brusi samo prednja površina zuba, pa je ušteda zdrave zubne supstance velika. Postoji i mogućnost izrade kompozitnih vinira čija je postojanost nešto manja, ali su zato cenovno pristupačniji.

 

Zubni nakit, odnosno postavljanje cirkona na jedan ili više zuba je nešto što takođe možete da uradite kod nas.

Naše usluge