Krunice i mostovi

Krunice i mostovi se izrađuju:

  • kod nedostatka jednog ili više zuba
  • kada je zub previše oslabljen karijesom, pa može doći do njegovog pucanja
  • kada oblik i boja zuba nisu zadovoljavajući

Bezmetalne krunice i mostovi su izrađeni od cirkonijum oksidne keramike. Ona propušta svetlo kao i Vaši prirodni zubi, a boja nadoknade se može u potpunosti ujednačiti sa bojom prirodnih zuba. Ovo omogućava da Vaš osmeh izgleda lepo i prirodno.
Veoma bitna karakteristika bezmetalnih krunica i mostova je biokompatibilnost. Gingiva se ne „povlači“, ne tamni, već idealno prianja uz ove krunice. Zbog ove karakteristike zubi neće postati „ogoljeni“, zahvaćeni karijesom, pa je trajanje krunica znatno duže.

Metalokeramičke krunice i mostovi se izrađuju nanošenjem keramike preko metalne osnove. Njihova cena je niža od bezmetalnih krunica, ali je bitno naglasiti da ovi materijali nameću određena ograničenja u estetici i funkcionalnosti.
Bilo da se odlučite za bezmetalne ili metalokeramičke krunice naš stručni tim pobrinuće se da one budu kvalitetno i lepo izrađene i da Vi budete zadovoljni.

Parcijalne proteze

Izrađuju se kada u vilici ne postoji dovoljan broj zuba za izradu mostova.

Deflex parcijalne proteze
Napravljene su od specijalnog termoplastičnog poliamida. Hipoalergijske su, pa ih mogu nositi i pacijenti koji su alergični na klasične akrilatne proteze. Poseduju blagu elastičnost te stoga manje povređuju sluzokožu usta i omogućavaju pacijentima brže navikavanje. Lakše su od klasičnih proteza i otpornije na udare i padove. Mogu se izraditi u boji sluzokože ili tako da budu providne. Kukice su najčešće providne i gotovo su neprimetne. Većina pacijenata smatra ove proteze jednim od najlepših pokretnih protetskih nadoknada.

Skeletirane (vizil) parcijalne proteze
Izrađuju se od plemenitog metala i akrilata. Postoji mogućnost ugrađivanja atečmena (dugmičastih kopči, klizača, reza..). Ovi delovi zamenjuju metalne kukice, pa je povezivanje proteze sa mostom bolje, a proteza lepša.

Akrilatne parcijalne proteze
Izrađuju se u potpunosti od akrilata. Kukice su izrađene od čelične žice, vremenom mogu oštetiti zube, pa se ove proteze obično izrađuju kao privremene.

Totalna proteza
Kada pacijent ostane bez svih zuba može se izraditi totalna akrilatna proteza. Nadoknada izgubljenih zuba omogućava pacijentima da nesmetano žvaću hranu čime štite želudac a unošenjem raznovrsne hrane i sve ostale vitalne organe. Proteze omogućavaju normalan govor i podmlađuju izgled lica.
Vaš osmeh može biti lep i u starijoj životnoj dobi

Implantologija

Fiksni radovi na implantatima
Kod nedostatka jednog ili više zuba i očuvanih susednih zuba bolje je ugraditi implantate nego raditi klasične mostove. Implantatima se mogu produžiti zubni nizovi, ali i napraviti mostovi kada pacijent nema ni jedan svoj zub, a ne želi ili ne može da nosi totalnu protezu.
Ovi protetski radovi su puno komforniji za pacijenta od totalnih proteza, a estetika je na jako visokom nivou.

Mobilni radovi na implantatima
Grebeni pacijenta nekada mogu biti jako resorbovani, pa totalne proteze nisu stabilne u ustima. Stalno pomeranje proteza, zapadanje hrane i povrede u toku žvakanja predstavljaju jako velike probleme ovim pacijentima. Totalne proteze se kopčama (atečmenima) mogu fiksirati za postavljene implantate. Pacijenti sada mogu nesmetano jesti, ali i skidati proteze i uredno održavati higijenu.

Naše usluge