Stomatološki pregled je potrebno obaviti bar dva puta godišnje.
Mlečne zube je potrebno lečiti jednako kao stalne zube jer je njihovo prisustvo veoma važno za pravilan razvoj vilica.
Najbolja zubna pasta ne postoji, birajte paste za zube koje Vam odgovaraju po ukusu ili ste primetili da u odnosu na ostale najbolje peru Vaše zube.
Endodontsko lečenje (vađenje zubnog živca) je bezbolan tretman jer se radi u lokalnoj anesteziji. Savremenim aparatima i iglicama uklanjamo inficirani sadržaj iz kanala, zatim dezinfikujemo kanale i punimo odgovarajućim pastama.
Fiksni ortodontski aparati (fiksne proteze), ne oštećuju zube, ali je vrlo važno napomenuti da se mogu postaviti pacijentima kojima su prethodno sanirani svi zubi i koji dobro održavaju higijenu.
Moguće je popraviti zub koji se nalazi ispod krunice, ali je potrebno upotpuniti dijagnozu rendgen snimkom i kliničkim pregledom.
Neko se zalaže da se umnjaci ne vade dok ne “zasmetaju”, ali najbolje je vaditi umnjake dok je osoba u mlađem životnom dobu, kada je kost još uvek meka, a oporavak brži i lakši. U šesnaestoj godini života korenovi su formirani do pola, završeno uspravljanje zuba, tako da je i to pogodan uzrast za vađenje umnjaka.
Ako je postavljena indikacija za implantate, dobro isplanirana terapija i dobro odrađen hirurški zahvat, procenat odbacivanja implantata je vrlo mali. Ugrađivanje zubnog implantata je vrlo sigurna procedura koja je uspešna u 97% slučajeva. Naravno, vrlo je važno da pacijent održava dobru higijenu nakon ugradnje zubnih implantata.